Music Player

Monday, March 21, 2016

Wany goes to Johor-Singapore-Melaka

Hi. 
Wany is back! Yayyyy.
Cuba teka apa I nak pot pet kali ni?
Cehhhhh.
Tgk tajuk pun dah tau ape I nak pot pet kat dalam ni kannn.
Sooooo. I nak cerita from day 1 sampai lah habis trip kitorang ni, since sekarang I taktau nak buat apa. Bosan teruk hari ni. Hm.
So here we gooooo.


Day 1.
Woke up at 8:00 am dan settle barang yg belum habis dipacking last night. (wany mmg macam tu)
Lepas tu kami beli nasi lemak breakfast siap2 before gerak. Time pagi tu I tak rasa excited sangat sbb mcm sedih jeeeee. Taktau kenapa. Haha. (Maybe sbb pergi takde partner kot. Haha) Bila dah start naik kereta baru terasa excited. (sbb baru rasa road trip)
Lepas tu kitorang singgah giant permata to buy some food for road trip and simpan utk pergi singapore since duit malaysia mcm tah pape. So kitorang bawak dr KL je makanan utk singapore. Haha. Jimatssss kannnnn? Mmg kitorang nak berjimat pun pergi sana. So lepas habis shopping and tukar duit kat giant tu kitorang pun gerak lah ke johor. Around 4pm sampai johor. Sampai2 terus check in kat Golden leaf Hotel. Quite besar jugak lah bilik dia. Sbb kitorang amek family room. Tak sempat nak golek2 rehat kitorang terus gerak jalan2 pergi danga bay. Lepak2, selfies, sembang2 pastu plan lepas tu nak pergi mana. Dah nak magrib tu kitorang pun gerak lah from danga bay tu and cari tempat makan. I tak sure nama tempat kami makan tu. Haha. Lepas2 makan tu kitorang pergi balik lepak kat  danga bay tu. Main apa yang patut kat fun fair tu. Haha. Actually tak lah best sangat kat danga bay tu. Bagi I tu kalau tempat dating taktau nak pergi mana boleh lah pergi danga bay tu. Hahaha. Lepas lepak and berposing kat fun fair tu, kitorang pun decided nak balik hotel and sambung activity yg kitorang plan. Guess what apa activity kitorang di bilik? BEAN BOOZLED CHALLENGE! Godddddd. What a nightmare challenge yknow! Ohmaiiiiiiii. But quite funnnnnn lahhhh main dgn benda tu. Hahaha. Tapi cer teka sapa yg still bertahan dgn challenge tu? I okehhhh yang still bertahan! Hahaha. Well, hazwani kann. Tu pun nasib dapat yang semua ok. Hahaha. Lepas main benda alah tu masing2 masuk bilik masing2. Warning awal2 esok kena bangun before 7. Around 1am masing2 tutup lampu and masing zzzzzzz. Haha.

 Dah sampai hotel yayyy.


 The Gang


  Girlfriends


 My one and only twinnie.


Okay okay lah danga bay ni. Haha


Challenge paling sucks i tell you. Haha.



Day 2.
Its time to enjoy and having fun with the squad! Yayyyyyy! Bangun2 terus siap but still fikir nak pakai baju apa. Hahaha. Boleh pulak dilema nak pakai baju apa that day.  End up I bawak baju spare. (Bangang nye lahai) Hahaha. Dlm pukul 8 mcm tu rasanya kitorang dapat naik bas. Dlm bas tu I sempat tido lagi kottt. Bangun2 dah smpai checkpoint. Haha. Pastu dlm 10 minit sampai imigresen. Queue punya laaa panjangggg. Haizzz. Bersabar je nak tunggu. Haha. I wonder mcm mana pegawai kat imegresen tu boleh tahan kerja mcm tu. Patut lah mostly org ckp pekerja kat imigresen singapore semua kerek2. Senyum mcm nak taknak senyum. Pastu agak rude jugak cara dia tanya kita. But is okay. Maybe tangan dia lenguh or penat dok cop2 passport tu. Hahaha. Dlm pukul 10.45am mcm tu kitorang pun sampai lah tempat destinasi yg kitorang tuju. Hahaha. Sampai2 je singapore nawhhh nampak je the globe tuu apa lagi. Tempat yg wajib org berposing kat sana. Haha. Lepas dah puas tngkap gmbar, posing sakan kitorang pun masuk lah nak main semua yg ada kat dlm uss tu. Ohmaiiii, First ride I main is transformers. Sumpah best. I loikeeeeee. It worth to queue panjang panjang. Bagi I lah. Since that time I tak naik lagi semua ride kat sana. And the second ride pappppppppp mood tukar jadi fobia. Ohmaiiiii. Tau tak kenapa tetiba mood jadi fobia? I main roller coaster yg the blue one tuuuuu. The cylone kalau I tak silap. Wehhh. Fobia dia sampai I naik bas pun still boleh rasa badan I melayang. I know ramai org suka naik tu. For me it quite scary. I rasa badan I melayang kat atas tu. I dgn kawan I siap lawan jerit okehhhh. Lepas je naik roller coaster tu dorang ajak naik mammi. And dorang tak bagi I pejam mata naik benda alah tu sbb kawan2 I cakap ride dia pun mcm roller coaster. K foineddddd. Nak taknak kena naik jugak. Beratur punya beratur k fineeee kena jugak naik. The mammi tu besttttt. Tapi still fobia. Hahaha. Macam2 lah I masuk dalam uss tu. Tapi tak semua. Lepas main2 dalam tu Perut pun rasa lapar. Plus time tu hujan kann. Perut pun memanggil makanan. Kitorang pergi lah makan satu restaurant tu. Ok ok lah price kat sana. And I beli satu baju je. Haha. Buat kenangan beli something kat sana. Hewhew. Dalam pukul 7 lebih tu kitorang pun gerak lah balik. Bas pun dah sampai semua. Naik2 bas terus Zzzzzzz. Sampai johor terus cari tempat makan. Makan2, masuk hotel, masing2 pengsan. Hahaha.



















 Nak tgk full video? Click sini

Day 3
Paling benci bila hari last. Benci back to basic. Haha. Kitorang check out around 11 kot. Pastu breakfast area hotel then terus gerak JPO. Apa barang pergi johor tak singgah JPO kann? Haha. Cuci cuci mata kat sana konon taknak membazir. Membazir jugak. But but membazir I pun ada faedah jugak okehh. I shopping kat sana I beli barang hantaran. Haha. So I tak boleh guna barang tu sampai lah I kahwin. Kahkahkah. So simpan je lah barang tu. Berjam jugak  lah kitorang kat sana, Tak cukup shopping sana kitorang gerak MPO pulak. Melaka punya. Sekejap je kitorang pergi MPO sbb I dah pernah pergi sebelum ni. I just shopping kat elianto je. Taknak smpai malam sangat KL kitorang pun gerak balik. Hantar my friend kat bangi sekali gus dinner kat sana je. Pukul 1 jugak lah sampai rumah. Sampai2 tak tidur. Sembang2 dulu. Dah agak penat tu kitorang pun dah start nak pengsan. Hewhew.





Bye Johor. See you when I see you. 

P/s: Thank you Hairul (Friend from singapore) for your every effort to make things going well. And thank you for being the best photographer for us. Next trip please join kitorang lagi. Hehe.

xoxo, 
wany raslim